Jordbærkage by Sara

Lidt om speltmødre og at finde balancen

 

Psykologen Donald Winnicutts budskab: hvis bare du kan give dit barn mad, tøj på kroppen og tale med det, skal det nok klare sig.

Psykologen Donald Winnicutts budskab: hvis bare du kan give dit barn mad, tøj på kroppen og tale med det, skal det nok klare sig.

Har du hørt udtrykket Speltmor? Lad os lige få på plads hvad det er. Definitionen speltmor: for en rigtig speltmor er moderskabet altomsluttende, resten af verden, det andet og de andre er kun perifært. Den rigtige kost under graviditeten, stofbleer, økomad, fiskeolie, babysvømning, stumulastik, slynge, natursutter, babysalmesang, uld og silke, den bedste vuggestue, de perfekte venner og den helt rigtige privatskole er alt sammen midler for the perfect MUM.

Alt sammen er jo gode initiativer. Man vil jo bare det bedste for sine børn. Men er det ikke at sætte tingene lidt på spidsen? Men som jeg tidligere har skrevet om i artiklen her har mødre meget store forventninger til os selv. Vi skal yde vores bedste både som mor, på arbejdspladsen (hvis man har en, udover den derhjemme). Desuden har der aldrig været så mange litterære værker om hvordan du spiser bedst, som der er nu. Jeg har selv læst mange af dem Så mange bøger at det også giver enormt meget forvirring da de stikker i hver sin retning. Må man spise gluten? Hvad med mælk? Er sukker beroligende eller hyperaktiverende? Det er en jungle! Jeg endte med selv at plukket det bedste ud, og bruger guldkornene i hverdagen. Dem vil jeg gerne dele med Jer i et andet indlæg.

Jeg vover at tro at et ‘speltliv’ både kan være ret krævende og ret dyrt.
Jeg mener at det er tilgangen til tingene det handler om. Al den viden er god at have, men er der ikke vigtigere ting at ligge sin energi i?

Xoxo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærkage by Sara