At sætte sig selv til side, og vi hygger os jo alligevel

Jordbærkage by Sara

Vi var til et skønt bryllup i weekenden. Jeg havde lovet parret at lave en kage til Deres reception. Det blev en jordbærkage, og jeg må indrømme at det var ret vellykket. Den blev i hvert fald spist op 🙂 Jeg deler lige opskriften med Jer. Det her er til en hel bradepande som jeg lavede.

Marzarinbund

  • 400 g blødt smør
  • 400 g marcipan, svarer som regel til en hel rulle
  • 400 g sukker
  • 10 æg
  • 100 g mel

Sukker, smør og marcipan røres sammen og æggene tilsættes et af gangen. Rør til sidst melet i. Jeg gav min dej en omgang med stavblenderen, da jeg ikke synes marcipanen blev ordentlig fordelt i dejen. Fordel så dejen i fadet. Bages i ca. 20-25 minutter ved 175 grader. Husk at vend kagen under vejs i ovnen, hvis den bliver bagt mere i den ene ende, det gør min ovn.

Vaniljecreme

  • 5 dl piskefløde
  • 5 dl mælk
  • 150 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 60 g maizena
  • 4 dl. flødeskum

Hæld fløde og mælk i en gryde med halvdelen af sukkeret, vaniljestangen og marven. Kog blandingen op under omrøring. Pisk imens æggeblommerne luftige sammen med maizena og resten af sukkeret. Når fløden koger, hælder du den forsigtigt ned i æggemassen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det igennem under piskning. Sigt cremen i en skål, dæk den med film og afkøl i køleskab. Vend den med lidt flødeskum inden brug.

Jeg pyntede både med jordbær, brombær, mynte og hakket pistacienødder. Udelukkende fordi jeg elsker farverne og kombinationen. Bærerne kunne jeg uden problemer finde i Føtex, på trods af årstiden.

jordbærkage hele året rundt

jordbærkage hele året rundt 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At sætte sig selv til side, og vi hygger os jo alligevel