min ulv i lækkerhedsklæder

Mine egne sunde guldkorn + en konkurrence

Jeg lovede Jer, at jeg ville skrive mine sunde tips. Jeg har som sagt i indlægget her, har jeg har læst et hav et bøger fra diverse sundhedsprofeter. Jeg ville absolut ikke sættes i bås med dem. Nogen gange synes jeg det kan blive lidt hysterisk. Men det er omvendt mange gode ting, som jeg synes giver god mening og som kan bruges i dagligdagen. I får dem her, så kan i jo selv sortere fra eller til 🙂

1) Det med mælk er et ømt emne, i know. Men jeg anbefaler klart; skær ned på det. Børn under 3 år burde slet ikke få det. Det er slimdannende i kroppen (snot, væske i ørerne) kan give dårlig hud. Et argument er f.eks. vores den ældste. Han er lactoseintolerant. Det så jeg da han allerede var 1 1/2 år. Men det mente lægerne på børneafd. at han ikke kunne være i så tidlig en alder. Men de måtte jo overgive sig, da de så han altså fik diarré hver gang han havde fået noget mælk. I kan læse mere om det her. Det jeg mener er bare, at lægerne tilsyneladende ved lige så lidt om det. Børn kan sagtens få dækket deres kalk-behov af andre veje. Der er lige så meget kalk i havregryn og broccoli. Mine får også altid en kalk+d pille.

2) Spis kosttilskud. I skal altså ikke være så nervøse ved det. Indholdet i de vitaminpiller vi får herhjemme har et ringe indhold kontra dem man kan få i udlandet. Bare tag til England, så er indholdet at vitaminer og mineraler meget højere i deres produkter.

3) Husk olierne. Pt så er den der opreklamerede MK-olie virkelig ikke meget værd. Dårlig kvalitet! Jeg bruger selv Oil Of Life kvindeolien. De har mange forskellige. De har det rigtige indhold og sammensætning af Omega 3, Omega 6, GLA/Gammalinolensyre + Omega 9. Det hjælper på så mange ting, bl.a. immunforsvaret og blodtrykket. Man vil kunne se en tydelig forandring på f.eks. hud.

4) Altid fuldkorn. Brød, pasta og ris. Alle de gode frø, hørfrø, sesam, kerner og nødder. Men bare husk at små børns maver kan ikke bearbejde frø og kerner. En idé er at smide dem i en kaffekværn inden man bruger det i bagværk eller som drys på smoothie eller grød. Så får deres kroppe det optimale ud af det.

5) Regn den ud! Lusk alle de gode ting ind på steder de ikke opdager det. Altså mine kan se en multihakket grønsag på 10 km afstand i en bolognese. Så det er noget med at finde måder at få det i dem alligevel. Jeg putter persille og broccoli i en smoothie. Nødderne i en dadelkugle. Hvis man har en juicer, så kan man lave appelsinjuice og så også juice et par gulerødder oven i. Det er bare så godt at vide de får noget godt.

Det her var lige et udpluk af idéer. Jeg deler flere med Jer hen af vejen 🙂 Er det noget I kan bruge?

Jeg vil bede Jer dejlige læsere om at smide mig en mail på bloggermammasin@gmail.com og dele Jeres egne tips og idéer til et sundere liv med børn. Så samler jeg dem og udlover en præmie til det bedste tip <3

DSC_0042

Dengang man spise som en grissebasse. Men det var jo lige meget, for det var med stort velbehag 🙂

2

  • Randi

    Spis sund og dyrk motion.
    Vi hved alle at det er det der virker. Jeg vil ikke gøre mig til noget jeg ikke er, jeg elsker god mad vin og øl, og jeg tror også på at det godt kan forenes, hvis bare at man husker motionen.
    Jeg er en af de typer der tager 3 kilo på når jeg er på kur fordi jeg syntes det er så hårdt og synd for mig. Jeg tror på at det der fungere er at spise fra hele mad pyramiden;).
    god weekend.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Sara Andersen

      Det er rigtigt. Ingen grund til at blive fanatisk. De ting man ofte nyder mest bliver man enten fuld eller tyk af 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

min ulv i lækkerhedsklæder